Et ve Süt Kurumu, ilk süt tesisini Yozgat'ta hizmete açarken, ürün çeşitliliğini artırmaya başladı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Süt İşleri Dairesi Başkanı Seydahmet Özkan ve Yozgat Kombina Müdürü Alpaslan Kılıç, Yozgat Valisi Ziya Polat'ı ziyaret etti.
Ziyarette, Yozgat’ta üretilen ürünler ve süt işletmeciliği potansiyeli konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan, Vali Polat’a Kombina Tesisleri’nde üretilen kaşar, lor peyniri, sucuk ve kavurmanın üretim ve satışının devam ettiğini, deneme üretimi yapılan beyaz peynirinde çok yakında satışa sunulacağını söyledi.
Genel Müdür Kayhan, ilk olarak tereyağı üretimine başladıklarını hatırlatarak, kaşar peyniri ve lor peyniri üretimlerinin de devam ettiğini belirtti.
Genel Müdür Kayhan " Günlük 98 ton süt işleme kapasiteli, 1500 metrekare kapalı alana sahip Yozgat Kombinası Süt Ünitesinde ürün çeşitlerimiz çoğalıyor. Tereyağı, kaşar, lor peyniri üretimlerine başladık. Sırada diğer ürünler var" dedi.
Yozgat Valisi Ziya Polat “Et ve Süt Kurumu Yozgat’ımız için önemli. Yozgat’ta üretilen Yozgat Kavurma ve Sucuk Türkiye’nin dört bir yanında satışa sunuluyor. Bu ürünler tamamen Yozgat’ımızda yetişen hayvanların kesimi ile gerçekleştiriliyor. Tamamen steril, güvenle yiyebileceğimiz ürünler. Et ve Süt Kurumu bünyesinde ki tesisler içerisinde Türkiye de ilk ve tek olan Süt İşletme Tesisinde beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri, krema, tereyağı üretimi yapılıyor. Üreticilerimize de büyük destek sağlanmış olacak. Bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanıyor.
ÇETİN MERMERTAŞ

Editör: Haber Merkezi