Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal,  ücretsiz sundukları aile danışmanlığı hizmetinden bugüne kadar toplam 64 ailenin yararlandığını söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çiftlerin evlilikte yaşadığı sorunlar, aile ve çocuk ilişkilerinde davranış bozuklukları, çocuklar ile iletişim noktasında ailelerin yaklaşımı, öğrencilerin sınav stresi yönetimi gibi konularda sorun yaşayan bireylere rehberlik ediyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Topal, aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmek, aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla ülke genelinde danışmanlık, eğitim ve farkındalık çalışmaları yürüttüklerini söyledi.
64 Aileye hizmet
Sosyal hizmet merkezlerindeki (SHM) uzman personel aracılığıyla vatandaşlara 2012'den bu yana ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti verildiğini dile getiren Topal,  "Yozgat’ta aile danışmanlığı hizmetimizden bugüne kadar toplam 64 aile yararlandı. 2022 yılında 39, 2023 yılında 14 aile hizmetten faydalandı. Vatandaşlarımız özellikle iletişim, problem çözme, çatışmaları yönetme, stresle baş etme ve çocuk yetiştirme becerileri konularında destek aldı" dedi.
İl Müdürü Topal,  aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmak amacıyla Aile Danışmanlığı hizmetinin hayata geçirildiğine vurgu yaptı.
İl Müdürü Topal, aile kurumunun koruması, güçlendirilmesi ve aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla vatandaşlara ücretsiz aile danışmanlığı hizmeti sunulduğunun altını çizdi. 
İl Müdürü Topal, “Güçlü Birey, Güçlü Aile, Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda  çalışmalar yaptıklarına değinerek, sürdürdüklerini ve politikalarının merkezine aileyi koyduklarını kaydetti.
Danışmanlık yapılıyor
Aile refahının korunması ve evliliklerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için aile danışmanlığı hizmetinin önemini aktaran İl Müdürü Topal, “Son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşümlerle birlikte ailelerin karşı karşıya kaldığı risklere karşı danışmanlık, rehberlik, eğitim gibi aile destek hizmetleri son derece önem arz ediyor. Bu kapsamda Bakanlık olarak biz de aile danışmanlığı hizmetimizi etkin bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Aile içi ilişkileri düzenlemek, evliliğin işleyişinde yaşanan ya da yaşanması muhtemel sorunların çözümüne destek olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
e-Devlet’ten başvuru
Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya en yakın Sosyal Hizmet Merkezine bizzat başvurarak  da söz konusu destekten yararlanabildiğini belirten İl Müdürü Topal,  uzman personel aracılığıyla vatandaşlara sunulan bu hizmetin daha çok kişiye ulaştırılması amacıyla 2019'dan itibaren e-Devlet üzerinden de başvuruları kabul etmeye başladıklarını belirterek, “Aile danışmanlığı hizmetinin daha çok kişiye ulaşması için teknolojiden de yararlanıyoruz. Aile danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/ashb-aile-danismanligi-basvurusu linkinden talepte bulunabiliyor” diye konuştu.
3 farklı başlıkta destek
İl Müdürü Topal, aile danışmanlığını, vatandaşlara ihtiyaçları doğrultusunda "aile danışmanlığı", "boşanma süreci danışmanlığı" ve bireysel danışmanlık olmak üzere üç başlık altında sunduklarını bildirdi.
*Aile içi eğitim veriliyor*
Uzmanların aile danışmanlığı hizmetinde, eşlerin aile içi iletişim, aile içi çatışmaları çözme, stresle başa çıkma, sorun çözme ve ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi konusunda destek olduğunu belirten İl Müdürü Topal, boşanma süreci danışmanlığında ise çiftlerin bu süreci sağlıklı yönetebilmeleri için destek verdiğini sözlerine ekledi.                           SALİH AKGÜL
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi