Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ömer Şentürk, ALO174 Gıda Hattı’nın tüketicinin gıda güvenilirliği ile ilgili her türlü ihbar ve şikâyette ilgili merciye kolay bir şekilde ulaşabilmesi, iletişimin tek merkezden yönlendirilmesi, tüketiciye en kısa zamanda dönüş yapılabilmesi ve sonucun takibi amacıyla kurulduğunu hatırlattı.
Şentürk, gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik olarak yapılan çalışmalara vatandaşların da iştirak etmesinin hedeflendiğine vurgu yapan Şentürk, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikâyetlerin değerlendirildiğini kaydetti.
Şentürk, vatandaşların karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattına bildirerek denetimlerin etkinliğine katkı sağlayabileceklerini belirterek, , “ALO 174 Gıda Hattını arayan vatandaşlarımızın talebi hemen dikkate alınmakta ve gerekli denetim gerçekleştirilmektedir” dedi.
DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Yozgat’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde kapsamlı denetimler devam ediyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlilerince gerçekleştirilen denetimlerde üretim alanları, hijyen kuralları ve genel kontroller yapılıyor. Ekipler, üretim yerlerinde ham madde, son ürün ve ambalaj materyallerinin kontrolleri, hijyen ve asgari teknik şartların uygunluğu, kayıt kapsamındaki işletmelerin belgelerinde yer alan faaliyet alanlarına uygun üretim yapılıp yapılmadığının yanı sıra Ramazan paketi ve kolisi adı altında satışa sunulan ürünlerin paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgilerinin uygunluğunu inceliyor.
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Şentürk başta gıda satış yerleri olmak üzere gıda işletmelerinde oluşacak yoğunluğun neden olabileceği olumsuzlukları asgari seviyeye indirmek için işletmede çalışan personelin gerekli her türlü hijyen tedbirinin eksiksiz uygulanması yönünde kontrollerin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
İl Müdürü Şentürk, “ Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Gıda kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polaritesi, polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı engelleniyor.Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecek” diye konuştu.
SALİH AKGÜL
ALO 174 hattına ihbar edin!
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Ömer Şentürk, Vatandaşların, uygunsuzluğundan şüphelendiği işletme ve ürünlerle ilgili ihbarlarını ALO 174 Gıda Hattına yapabileceklerini söyledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir