Yozgat yöresine ait kış mevsiminde içilen ve özellikle gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla bilinen arabaşı, düzenlenen etkinliklerde vatandaşların bir araya gelerek kaynaşmasına vesile oluyor. Yozgat´ın yöresel yemeği olan ve Yozgat adına tescillenen arabaşı, dostlar arasında muhabbeti, birlik ve beraberliğin artmasına vesile oluyor.  Yozgat'ta, özel olarak hazırlanan arabaşı çorbası, kış mevsiminde vatandaşların içini ısıtıyor. Av hayvanlarının, hindi, kaz veya tavuk etiyle pişirilen sıcak çorba ile özel olarak hazırlanmış soğuk hamurun buluştuğu arabaşı, Yozgat'ta kış mevsiminin vazgeçilmez yöresel lezzeti olarak sofralarda yerini alıyor. 
Yozgat’ta asırlardır devam eden arabaşı geleneği özellikle uzun kış gecelerinde yapılan ev ziyaretlerinde ikram ediliyor. Arabaşı geleneği vatandaşları bir araya getirerek birlik ve beraberliğin artmasına vesile oluyor.  Kış mevsiminde gribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmasıyla da bilinen arabaşı çorbası, vatandaşlarca sıklıkla tercih ediliyor.   Uzun kış gecelerinde yapılan ev ziyaretlerinde ikram edilen arabaşı geleneği Yozgat’ta asırlardır devam ediyor.HABER MERKEZİ