Eğitim-Bir-Sen,  Şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarına da uzman/başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınması için iş bırakma kararı aldı.
EBS'DEN 81 İLDE ÖMK EYLEMİ!
Eğitim-Bir-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eğitim çalışanlarını öncelikle bir bütün olarak görmesi, ayrıştırmaması, beklentileri karşılayacak şekilde çıkarılması; kanun tasarısında şube müdürü, uzman, araştırmacı, müfettiş kadrolarında bulunan eğitim çalışanlarına uzman öğretmen ve başöğretmenlik ünvanı hakkının tanınması için “Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitimcileri bölmesin” diyerek eylem yapacak.
Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, eğitim çalışanları arasında ayrımcılığı ve ayrışmayı ortadan kaldırılması amacıyla iş bırakma kararı olduklarını söyledi.
Şube Başkanı Şerefli,  Şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarına da uzman/başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınması için iş bırakma kararı aldıklarını ifade etti.
HAKLAR TESLİM EDİLSİN
Şerefli, “Genel Yönetim Kurulumuz tarafından alınan karar gereği, yeni yasama döneminde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam edecek olan Öğretmenlik Mesleği ve Millî Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı’nda şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarında bulunan Millî Eğitim Bakanlığı personeline de uzman/başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınmasını sağlamak amacıyla 2 Ekim 2024 tarihinde Türkiye genelinde üyemiz şube müdürü, uzman, araştırmacı ve eğitim müfettişlerin katılımıyla iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz.  Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılan hatadan dönülmesi; şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarına da uzman/başöğretmenlik ünvanı hakkı tanınması çağrısında bulunacağız” dedi.
TALEPLER DİLE GETİRİLECEK
Şerefli, eylemlerde, meslek kanununun, meslek kanunu olarak nitelendirilmeyi hak edecek bir içeriğe kavuşturulması çağrısında bulunacaklarına değindi. 
Meslek kanununun kapsayıcı olmasını, hakların yarım kalmamasını istediklerini ifade eden Şerefli, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda beklentileri karşılayan, Şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş  ve eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ünvanına dayalı hakların tanınması konusunda adım atılması talep ettiklerini kaydetti. 
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda da kanunun kapsamı yönüyle düğmenin daha baştan yanlış iliklendiğini dile getiren Şerefli, “Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik ünvanlarının eğitim ve öğretimin içerisinde bilfiil bulunan ve çoğunlukla da öğretmenlik ünvanını kazanılmış hak olarak uhdesinde bulunduran şube müdürleri ile dengi ve üstü kadrolarda bulunanların, fiilen öğretmenlik yapmadıkları ve genel idare hizmetleri sınıfına dâhil olmaları gibi gerekçelerle kariyer basamakları sınavına girmelerine dahi imkân tanınmamıştır. Eğitim yönetiminin yükünü omuzlayan, sorunları sırtlayan ve aslında öğretmen olan Şube müdürü, uzman, araştırmacı ve müfettiş kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik, başöğretmenlik ünvanına dayalı hakların tanınmasını istiyor; meslek kanunu tasarısında bu konudaki değişiklik talebini ve ihtiyacını bir defa daha haykırıyoruz” şeklinde konuştu.             ÇETİN MERMERTAŞ

Editör: Hakimiyet Gazetesi