Kültür ve Sanat

Gastroafyon’daYozgat rüzgarı esecek

Bozkırın Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi  27-29 Eylül’de gerçekleşecek olan 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde Yozgat’ı temsil edecek.

Abone Ol

Afyonkarahisar’de bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek Uluslarası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali'nde Yozgat’ın yöresel ürünleri de yer alacak. 
Bozkırın Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından Atatürk’ün talimatıyla kurulan çiftlikte üretilen Midiliç Peyniri’nin yanı sıra Yozgat’ın yöresel ürünleri de festival sürecinde tanıtılacak.
Unesco'nun gastronomi alanında tescillediği Afyonkarahisar’da bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek Uluslararası Gastro Afyon Festivali 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. 3 gün sürecek festivalde yerli ve yabancı ziyaretçilerin Türk mutfağının benzersiz tatlarını keşfetme fırsatı sunacak. Festival boyunca çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları düzenlenerek gastronomi tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatılacak.
Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde birçok paydaş kurumun katkılarıyla düzenlenecek festivale  Bozkırın Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ebru Örmüş Akcan, hem Yozgat’ı hem de İç Anadolu Bölgesi’ni temsilen katılacak. 7 bölgeden 7 ayrı kadın girişimci kooperatifin davet edildiği festival ile lezzet, kültür ve eğlenceyi bir araya getirilmesi amaçlanıyor.
Bozkırın Kadını Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ebru Örmüş Akcan
Türkiye genelindeki 7 ayrı Kadın Girişimci Kooperatifi de 6. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’ne özel davet edildiğini söyledi.  Akcan,  İç Anadolu Bölgesini temsilen davet edildikleri festivalde ve Yozgat’ı, Midiliçoğlu Çiftliği, Midiliç Çömlek Peyniri, Ebruli Yozgat Yöresel Restoranı ile temsil edeceklerini aktardı.
Akcan, festivale seçilmenin ve davet edilmenin gururunu yaşadıklarını ve Yozgat’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.
                  ÇETİN MERMERTAŞ