Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde bir işletmeci tarafından 7 yıl önce kurulan oto yıkama istasyonundan elde edilen gelirin tamamı üniversite öğrencilerine burs olarak verilmeye devam ediyor. Oto yıkama istasyonu, belde halkının desteğiyle üniversite öğrencilerine burs sağlanan bir tesis haline gelirken, burs için yeni kaynaklarda devreye sokuluyor.
Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketi bulunan 37 yaşındaki Güner Öztürk tarafından 7 yıl önce kurulan oto yıkama işletmesinin gelirinin tamamı, beldedeki üniversite öğrencilerine burs olarak verilmesi belde halkının da ilgisini çekti. Oto yıkama istasyonuna talep artınca, bir hayırseverin de desteği ile istasyon yeni bir alana taşınıp, büyütüldü, modernize edildi. ‘Bu işletme sayesinde 4 Bahadınlı üniversiteli öğrencimizin sürekli, doğrudan burs aktarılmaktadır. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.' tabelasının bulunduğu oto yıkama istasyonundaki uygulama, belde halkının da desteğini aldı. 
“ Öğrencilere Destek Olan Bir Yer, İşletme Olmuş Burası”
Aracını yıkamak için istasyona gelen belde halkından Sinem Erdoğuş, “Bahadın kasabasında yaşıyorum. Arabamı yıkamak için buraya düzenli olarak geliyorum. Çünkü Bahadınlı öğrencilere destek olan bir yer, işletme olmuş burası. Ben de buna destek amacıyla düzenli olarak gelmeye çalışıyorum. Hatta bazı zamanlar yıkamak için gelmiyorum, bir jeton alıyorum, bulunsun diyorum, böyle bir destekte bulunmaya çalışıyorum. Bir tane 10 TL. Bazen iki tane alıyoruz, üç tane alıyoruz. Bu şekilde öğrencilere destek oluyorsunuz. Üniversitede okuyan öğrencilerimize burs olarak gidiyor buranın geliri. Biz de bu maksatla destek oluyoruz” dedi. 
“Dört Tane Üniversite Öğrencimize Doğrudan Burs Veriyoruz”
İşletme sahibi 37 yaşındaki Güner Öztürk, 7 yıldır istasyonu işlettiklerini, gelirin tamamını üniversite öğrencilerine burs olarak aktardıklarını söyledi. Üniversite öğrencilerine daha fazla burs verebilmek için yeni kaynaklar da bulmaya çalıştıklarını aktaran Öztürk, şöyle konuştu:
“Burayı 7 yıldır çalıştırıyoruz. Daha önce başka bir yerdeydi. Tek kabin olarak tek bir makine olarak çalıştırıyorduk burayı. Buranın tüm gelirini Bahadınlı üniversite öğrencilerine bağışlıyorduk, daha öncesinde de. Bunu daha büyük profesyonel hale getirdik. Şu anda kurduğumuz yeri bir hayırsever, bir arkadaşımız, bizim paylaşımlarımızdan görmüş, ‘size böyle bir yer vereyim. Böyle bir şeyi de biz katkı yapalım’ dedi. Biz buraya aldık kurduk bunu. Yol üstüne çıkarttık. Daha güzel bir gelir oluyor. Dört tane üniversite öğrencimize doğrudan burs veriyoruz, burayı açarak. Buranın geliriyle dört tane üniversite öğrencimize burs veriyoruz. Bahadınlı öğrencisine çok büyük derecede destek verir, sahip çıkar. 
O yüzden buraya gelir, hiç parasına da bakmaz, bazen sıkıntı oluyor, dijital makine olduğu için, jeton yutuyor. Dönüp arkasına bakmaz bile, bir daha gelir jeton alır. Buranın gelirinin nereye gittiğini çok iyi bildiği için kendi öğrencisine burs veriyor, Bahadınlı buraya katkıda bulunuyor. Bir yıl içerisinde 20 bin lira civarında bir geliri oldu ama gelecek yıl daha çok bekliyoruz. Çünkü maddi olarak her şey zamlandığı için mecbur bizde zam yapmak durumunda kaldık. Gelecek yıl bir 50 bin lira hedefimiz var.”
“25 Dönümlük Bir Tarla Aldık, Dağ Tarlası Aldık”
Öğrencilerin burslarına katkıyı artırmak için yeni kaynak yaratmak amacıyla bit tarla alıp, ektiklerini bildiren Öztürk, “Bu yıl bir tarla aldık, 25 dönümlük bir tarla aldık, dağ tarlası aldık. Tohum desteği, maddi destek, ilaç desteği, fiziki destek, birçok sürmesinden biçmesine kadar, tohumundan, ilacına kadar kasabalımız, Sorgun'umuz, herkes bize destek verdi. Hasadını yaptık. Bahadın Eğitim Fonu'na parasını aktardık. Yaklaşık 50 bin lira civarında falan, hasadımız çok iyi çıkmadı maalesef, biraz dağ tarlasıydı. 
Yanlış bir tohum seçimi yapmıştık sanırım. Ama 50 bin lira civarında bir aktarım yaptık” diyerek, açıklamasını tamamladı. HABER MERKEZİ