Güncel

GİRİŞİMCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT 2 MiLYON TL’YE KADAR DESTEK!

TSO Başkanı Alakoç, KOSGEB tarafından yeni kurulan işletmelere destek sağlandığını açıkladı

Abone Ol

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Alakoç,  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) yeniden kurgulanan Girişimcilik Destek Programı başvurularının 28 Haziran’da sona ereceğini söyledi.
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı'nın yeniden kurgulanırken,  KOSGEB girişimcilere tamamı geri ödemesiz kuruluş ve personel desteği sağlıyor.
Girişimcilik alanındaki destekleriyle hizmet, ticaret, imalat ve bilişim alanlarında yeni işletmelerin kurulmasına, geliştirilmesine ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlayan KOSGEB, girişimcilik desteklerini şartlara göre güncelleyerek desteğin üst limitini 375 bin liradan 2 milyon liraya çıkardı.
TSO Yönetim Kurulu Başkanı Taylan Alakoç, girişimcilerin iş kurma süreçlerinin ve sürdürülebilirliklerinin ilerlemesi, AR-GE / İnovasyon odaklı fikirlerin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesini önemsediklerini aktardı.
Alakoç, Yozgat’ta girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, KOBİ ve girişimcilerin gerek başlangıç yıllarında desteklenmesi gerekse mevcut durumda sağlanan desteklerden etkin bir şekilde yararlanmalarını istediklerini dile getirdi.
 Alakoç, KOSGEB, desteklerinin dönemsel olarak revizyondan geçirildiğini ifade ederek,  üst limiti 2 milyon TL’ye kadar olan Girişimci Destek Programının kurgulandığını ve başvuruların devam ettiğini kaydetti.
Girişimci Destek Programı’nın, ‘İş Kurma Desteği’ ve ‘İş Geliştirme Desteği’ olarak iki başlık altında uygulandığını vurgulayan Alakoç; “İş Kurma Desteğine KOSGEB’in desteklediği sektörlerde faaliyet gösteren 1 yaşa kadar olan işletmeler, İş Geliştirme Desteğine ise İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, Bilgi hizmet faaliyetleri, Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren 3 yaşa kadar olan işletmeler gerekli şartları sağlamaları halinde başvuru yapabilecekler. İş Kurma Desteği kapsamında kuruluş desteği olarak; gerçek kişi işletmeleri 10 bin TL, tüzel kişi işletmeleri 20 bin TL’ye kadar destek alabilecek ve girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10 bin TL ilave edilecek. Personel desteği olarak da; 3 yıllık program süresince her 12 aylık dönemin sonunda işletmede çalışan personelin tahakkuk eden prim gün sayılarının 360 ve üzeri olduğu her bir dönem için 1 aylık brüt asgari ücretin işverene toplam maliyet tutarı kadar destek sağlanacak. Bu destek tamamen geri ödemesiz ve yüzde 100 olarak sağlanacak. İş Geliştirme Desteğinde ise; ‘İmalat’, ‘Telekomünikasyon’, ‘Bilgisayar Programlama’, ‘Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler’, ‘Bilgi Hizmet Faaliyetleri’, ‘Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri’ sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, üst limiti 1 milyon 500 bin TL’ye kadar yüzde 80 oranında geri ödemeli olarak, program süresi olan 36 aylık sürenin sonunda ilk altı ayı ödemesiz olmak üzere 3’er aylık dönemler halinde 4 eşit taksitte ödenecek. Destek unsurları; Personel giderleri, Makine, Teçhizat ve Kalıp Giderleri, Yazılım Giderleri, Hizmet Alımı Giderleri olarak sağlanacak. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL ilave edilecek.” 
                   ÇETİN MERMERTAŞ