SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Dijital çağda gençlerin iş sahibi olabilmeleri için 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmaya, sorunları yaratıcı biçimde çözümleme, takımlar halinde çalışabilme, iletişim kurabilme, motivasyon, dil becerileri, girişimcilik gibi birçok alanda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.
Engelli gençler başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerin içinde bulundukları topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmaları desteklemek amacıyla da çeşitli faaliyetler düzenlediklerine değinen Uğuz, her bir gencin evrensel değer üretme konusunda çok ciddi bir potansiyeli bulunduğuna inanan ve bu amaçla faaliyetlerini düzenlediklerinin altını çizdi.
SORGED olarak gençlerin farklı alanlarda sahip olduğu yetenekleri geliştirmeye özen gösterdiklerini belirten Uğuz, “Kültür, sanat, eğitim, sosyal, çevre, gençlik politikaları ve daha birçok alanda becerisi bulunan gençleri eğiterek ve doğru yönlendirerek onların topluma sağladığı yararı maksimuma çıkarmaya çalışmaktadır.
SORGED olarak toplumumuzun en önemli motivasyon kaynaklarından biri olan gençlerimizin, ülkemizin hedeflerine ulaşması yolunda aktif rol almasını da sağlamaya çalışmaktayız. Hem kısa hem de uzun vadede ülkemizin gelişmesi için atılması gereken her adımda gençlerimizin de yer almasını ve genç neslimizin Türkiye'nin birçok alanda dünyanın örnek alacağı bir ülke haline gelmesinde etkili olması için uğraşmaktayız” dedi.
Gençleri 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, dünya ile konuşan, dünya ile çalışan, dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedeflerine vurgu yapan Uğuz, Bu hedef doğrultusunda, yaygın eğitim metotları ile alanında uzman eğitmenlerin eşliğinde geliştirilen ve iş dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan eğitimler ile gençlerin önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını kaydetti.
Uluslararası projelerin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da gençlere destek olduklarını dile getiren Uğuz, “SORGED’in hedef kitlesi ve hedef alanı sadece Sorgun'da yaşayan gençler değildir. Milli kültürel değerlerine ve geleneklerine bağlı bir gençlik yetiştirerek bu gençlerin küresel dünya oluşturulmasına en fazla katkıyı sağlaması için elimizden geleni yapmaktayız. Böylelikle, yenidünya düzeninde, gençlerimiz ile beraber Türkiye'nin eğitim, kültür, sanat, tarih, çevre ve daha birçok konuda daha fazla söz sahibi olması için çalışmaktayız.
SORGED, bugüne kadar ulusal ve uluslararası 100 üzerinde proje yürütmüştür. Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde birçok kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği yapmaktadır. Kurulduğu günden bu yana 500'den fazla genci Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarıyla ücretsiz yurt dışına göndermiştir. SORGED, AB ülkelerinden 400'den fazla öğretmeni, akademisyeni, çeşitli meslek sahipleri AB vatandaşlarını ve gençleri Yozgat’a getirerek Yozgat’ın AB’ye giriş adaptasyonunun kolaylaştırılmasına katkı sağlamıştır. SORGED Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Dayanışma Programı kapsamında akredite edilerek Kalite Sertifikası almaya hak kazanmıştır. Her yıl gücüne güç katan SORGED, her yıl yaklaşık 2 bin gence ulaşarak çeşitli eğitimler, kurslar ve etkinlikler düzenlemektedir.
Başta motivasyon kaynağımız gençler olmak üzere bizlere katkı sağlayan, destek veren herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ