Yozgat ile birlikte İstanbul İkitelli OSB’de de fabrikası bulunan Ritim Tekstil Şirketi, kapatıldı. Mağdur olduklarını belirten 250 işçi, hak arayışlarını sürdürüyor. 
Geçtiğimiz günlerde Ritim Tekstil Fabrikası’nın kapatıldığını iş yerlerine gittiklerinde öğrenen işçiler, fabrika önünde toplanarak haklarını istemişlerdi. Haklarını verilmesi için yasal süreç başlatan tekstil mağduru işçiler Yozgat Cumhuriyet Alanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptılar. 
Emniyet ekiplerinin güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında işçi sözcülerinden Soner Kızıl, ‘’Ben gideyim kendimi mi asayım? Ya da bir bidon menzin alayım şurada kendimi mi yakayım? o duruma geldim’’ dedi. 
Kendisinin şuanda evine ekmek dahi götüremediğini Ritim Tekstil mağduru insanlarında aynı şekilde evlerine ekmek götüremediğini vurgulayan Kızıl, kendisinin çocuğunun okul aidatını dahi ödeyemediğini vurguladı. Gereğinin yapılmasını talep eden Kızıl, ‘’Burada bizim amacımız taşkınlık yaratmak değil, sadece hakkımızı aramak istiyoruz. Yozgat iş adamlarımız var. Durumu iyi olanlar. Bunların bizim sesimizi duymasını istiyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Bir babalık yapsınlar. Bir abilik yapsınlar. 
Ben akşam evime ekmek götüreyim. Çocuğuma bir çikolata götüreyim sevinsin. Dediğim gibi ben şimdi gideceğim. Çocuğum benden çikolata isteyecek ama alamayacağım, stresle gireceğim. Dediğim gibi kendimi mi yakayım? Kendimi mi atayım? Eşimi mi boşayım? 
Yani devlet büyüklerinden bir çözüm istiyoruz biz. Gereğinin yapılmasını arz ederim’’ dedi.
Zeynep Soylu ise, Ritim Tekstil çalışanları olarak 30 Haziran 2014 yılında Yozgat'ta büyük bir firma olarak kurulduklarını ve çok önemli markalar ile çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Çocuk, Bayan Giyim'de devam ettiklerini hatırlatan Soylu, dünyaya yön veren firmalardan biri olduklarını vurguladı. 25 Eylül 2024 tarihinde kendilerine haber geldiğini, patronlara ulaşım sağlanmadığın altını çizen Soylu, ‘’O günden bugüne çalmadığımız kapı kalmadı. Olumlu bir cevapla dönülmedi. Çeki faturası olan büyük firmalar gelip icra koymaya devam ediyor. Biz çalışanlar olarak devletimizden şunu talep ediyoruz. 
İcraat bütün makineler üretime yarayacak engel olmayacak bütün her şeyi satıp ve ilk önce işçinin kıdem tazminatını, ihbarı hesaplanıp hesabına yatmasını arz ederim. 
Devletimizden tek ricamız 10 yıllık teşvik verirken sözleşme yapmaları, 10 yılını da neredeyse her fabrika kapatıp kaçıyor. İşçinin maaşı tazminatını ödemeden yok oluyorlar. Şu an tek isteğimiz böyle olayların önüne geçilmesi, önlenmesi şunu da hatırlatmalıyım ki bizim tazminat ve yıllık izni olan haklarımızın geri verilmesini istiyoruz’’ diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından işçiler birbirlerine sarılarak helallik alıp, Cumhuriyet Alanı’ndan ayrıldılar. HABER MERKEZİ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi