İzmir Bakırçay Üniversitesi ev sahipliğinde ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD), Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Derneği ve DEU Bioİzmir Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkılarıyla "IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi" düzenlendi.
IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi'ne Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar da davetli konuşmacı olarak katıldı.
Kongre kapsamında düzenlenen panellerde Yozgat Bozok ÜniversitesiRektör Yardımcı Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Korkmaz ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mehmet Bakır, Doç. Dr. M. Emin Şahin, Doç. Dr. Mücella Özbay Karakuş ile Dr. Öğr. Üyesi Hasan Ulutaş panelist olarak konuşmalar gerçekleştirdi.
Kongrede sunulan bildiriler arasında birincilik ödülü Tıp Fakülte Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Korkmaz tarafından sunulan bildiriye verildi.
Sağlıkta yapay zekâ alanında güncel gelişmelerin ve yenilikçi uygulamaların ele alındığı kongrede, bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya gelerek önemli iş birliği fırsatlarını değerlendirdi.
“IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi” sağlık alanında, farklı teknolojilerin ve yapay zeka temelli uygulamaların AR-GE çalışmalarını, kullanım alanlarını ve gelecekte bizleri nelerin beklediğini irdeleyen oturumlarla tamamlandı.
“IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi”nin bu yılki ana teması olan ‘Sağlıkta Yapay Zeka ve İnsan-Makine Etkileşimi ’ne uygun temel hedefleri kapsamında Sağlıkta yapay zekâ ve insan-makine etkileşimin güncel örneklerinin tanıtılması, İnsan-makine arayüzlerinin robotik teknolojilerindeki örneklerinin tanıtılması, Yapay zekâ temelli insan-makine etkileşiminden oluşan yeni sağlık teknolojilerinin ve sistemlerinin birey/toplum sağlığı üzerine etkilerinin araştırılması, Sağlıkta yapay zekâ ve insan-makine etkileşimi uygulamalarının potansiyel yararlarının etik ve hukuki boyutlarıyla tartışılması, Yapay zekâ temelli insan-makine etkileşimi teknolojilerinin sağlık uygulamalarının ülkemizde geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, optimize edilmesi ve bu bağlamda paydaşlar arası iş birliğinin sağlanması, Sağlık/Tıp eğitiminde yapay zekâ ve insan-makine etkileşimi teknolojilerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve interdisipliner/multidisipliner çalışmaların artırılması, Sağlık sektörüne yönelik büyük veri modelleme ve analitiği araçlarının kullanımı ve de sağlık sektöründe hizmet kalitesi ve memnuniyetini artırmada akıllı sistemlerin öneminin vurgulanması, Tarım, gıda ve sağlıklı yaşam teknolojilerinde yapay zekâ uygulamalarının yaygınlaştırılması konuları ele alındı.
ÇETİN MERMERTAŞ
Sağlıkta yapay zeka
Yozgat Bozok Üniversitesi Paydaşlığında IV. Uluslararası Sağlıkta Yapay Zekâ Kongresi düzenlendi.
Bunlar da ilginizi çekebilir