Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Güçlü: “Fakültemiz tarafından organize edilen şiir yarışmasına şiir gönderen ve tüm başvuru yapanlara teşekkür ederim. Dereceye giren tüm katılımcıları da tebrik ederim. Gazze ve Filistin’de yaşanan drama bir nebze de olsun dikkat çekebilmek adına üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olduk. Üniversitemiz bünyesinde bir farkındalık oluşturduk. Buraya gelerek bizlerle bu duyguları paylaşan tüm misafirlerimize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu konuşmasında Gazze ve Filistin’deki dramın tarihi kökenlerinin bilenmesi gerektiğini belirtti. Türk milletinin birer ferdi olarak hepimize düşen görevin daha çok okumak, daha çok araştırmak olduğunun altını çizen  Prof. Dr. Hacıhasanoğlu, bu minvalde  Eğitim Fakültesi öğrencilerine, geleceğin öğretmen adaylarına çok büyük görevler düştüğünü söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Güzel Mumyakmaz “Filistin’in Türk Tarihi Açısından Değeri” konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Doç. Dr. Mumyakmaz konuşmasında emperyalizmi lanetleyerek aziz şehitlerimiz başta olmak üzere, halen Filistin’de mazlum şekilde katledilen sivillere rahmet diledi. Doç. Dr. Mumyakmaz, Türk Devletinin ve Türk Milletinin, tarihi hassasiyetlerinin ve Türk değer sisteminin bir neticesi olarak bölgede yaşananlara büyük tepki verdiğini ve konuyu sahiplendiklerini vurguladı. 
Gazze ve Filistin Konulu Şiir Yarışmasının birincisi Havva Aksel’e ödül ve teşekkür belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tansel Hacıhasanoğlu, ikinci Melek Coşkun Solak’a ödül ve teşekkür belgesini Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Güçlü ve üçüncü Fatma Şenol’a ödül ve teşekkür belgesini Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gürsel Güler ve Doç. Dr. Hacı Çoban takdim etti. 
                                      HABER MERKEZİ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi