Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, özellikle son 3 gün etkili olan soğuk hava ve kar yağışının, bazı bölgelerde sıcaklıkların sıfırın altında 15°C'ye kadar düşmesine neden olduğunu açıkladı.
Kentteki olumsuz hava koşulları, Yozgat genelinde tarım arazilerinde zirai don hasarına yol açtı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, hasar tespit çalışmalarına ivedilikle başlandığını bildirdi.
Müdürlükten yapılan açıklamada, "Yaşanan ani sıcaklık düşüşleri neticesinde ilimizde de zirai don hadiseleri yaşanmıştır. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz hasar tespit çalışmalarını sürdürmektedir." ifadelerine yer verildi.
Zirai dondan etkilenen üreticilerin, ilgili İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabileceği belirtildi. Ayrıca, tarım sigortası olan üreticilerin ise ALO TARSİM 172 hattını arayarak veya sigorta acentelerine ihbarda bulunmaları gerektiği hatırlatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydetti. BAHADIR MUHLİS GÖKGÜL
Soğuk hava üreticiyi vurdu
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, geçtiğimiz son günlerde yaşanan ani sıcaklık düşüşlerinin ardından zirai don olaylarının meydana geldiğini duyurdu.
Yorumlar