Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının yoksulluğun son erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışın sağlanması için küresel bir eylem çağrısı olduğunu belirterek, insanlık ve gelecek nesiller için daha güzel ve yaşanabilir bir dünya sunulmasının hedeflendiğini söyledi.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” toplantısı yapıldı.
Yozgat Bozok Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Toplantısı Rektör Prof. Dr. Evren Yaşar başkanlığında Rektör Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarının katılımıyla “BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” toplantısı yapıldı.
Toplantıda, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 25 Eylül 2015 tarihinde deklare edilen, 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için 17 amaç ve 169 hedeften oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” üniversitemiz özelinde yapılması planlanan çalışmalar kapsamında masaya yatırıldı.
Üniversite birim yetkilileri, sürdürülebilirlik başlığında üstlenebileceği; çevresel, toplumsal, ekonomik ve sosyal boyutları içeren ve kısa, orta ve uzun vadede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin önemine ve bu amaçlar doğrultusunda yapılacak çalışmaların Üniversitenin gelişimine de katkı sağlayacağını kaydetti.
Üniversitelerin eğitim ve araştırma ile beraber üç temel misyonundan biri olan toplumsal katkının geliştirilmesi ve görünür hale getirilmesinin altını çizen Rektör Yaşar, Bozok Üniversitesi olarak yürütülen faaliyetlerde toplumsal katkı boyutunun önemsendiğine dikkat çekerek toplumsal katkı alanında üniversitemize özgü bir model geliştirilmesi için çalışıldığını ifade etti.
Rektör Yaşar, "Birleşmiş Milletlerin (BM) 25 Eylül 2015 tarihinde New York’ta düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde bir araya gelen ülke liderleri 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için 17 amaç ve 169 hedeften oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını kabul etmişlerdir. Deklare edilen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları yoksulluğun son erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışın sağlanması için küresel bir eylem çağrısıdır. Hedef insanlık ve gelecek nesiller için daha güzel ve yaşanabilir bir dünya sunmaktır. Ülkelerin kalkınmasında ve refah düzeyinin artırılmasında kritik görevler üstlenen yükseköğretim kurumları, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için katkı sağlayan paydaşlardan birisi olarak ta önemli role sahiptir. Diğer taraftan, büyük boyutları ve nüfusları ile adeta küçük bir şehir gibi olan üniversitelerin, kendi faaliyetlerini gerçekleştirirken çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ortaya çıkan olumsuz etkileri en aza indirmek için çalışan, paydaşlarına yaşanabilir bir yeşil kampüs sunan ve topluma sürdürülebilirlik konusunda öncülük eden sürdürülebilir bir üniversite olmayı ilke edinmeleri önemlidir” dedi.
ÇETİN MERMERTAŞ
SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMAYA ÜNİVERSİTEDEN ÖZEL PROGRAM
BM sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik çalışmalar masaya yatırıldı
Bunlar da ilginizi çekebilir