Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen talimat ile kurban etleriyle ilgili işlemlerin kayıtlı ve onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasına yönelik önlemlerin alınması istendi.
Yozgat’ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde denetimlerini artırıldı. Etlerin parçalanması ile kıyma çekimi gibi işlemlerin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasına yönelik önlemlerin alındı.
Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerden alınan bilgilere göre Yozgat’ta rutin denetimlerin, 3 aylık, 4 aylık ve 6 aylık periyotlar halinde gerçekleştirildiğine dikkat çekildi.
Kurban Bayramında Tüketicilerin gıda konusunda sağlığını en üst düzeyde korumak amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiği vurgulanarak, bu kapsamda piyasaya arz edilecek her gıdanın, insan sağlığı, hayvan ve bitki sağlığı, çevre ve tüketicinin korunması açısından güvenilir olmasının önemine dikkat çekildi.
Kasap ve et ürünleri iş yerlerine sıkı denetim
Vatandaşların hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısıyla halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması, kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıtlı/onaylı gıda işletmeleri tarafından yapılmasına yönelik çalışmalarda devam ediyor.
Ayrıca bu süreçte kıyma makinesi, bıçak gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelere yapılacak resmi kontrolleri yapılıyor. Bayram süresince tüketimi artması beklenen unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamullerin üretim/satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin denetimlerine ağırlık verilmesi, gıdaların ve hammaddelerin son tüketim tarihi, muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol edilecek.
Tarımda denetimler sıklaştı
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından başta kasaplar olmak üzere et ve et ürünleri iş yerlerine yönelik denetimleri artırdı.
Editör: Hakimiyet Gazetesi
Yorumlar