Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Büşra Durak, yaşa ve aktivite durumuna uygun kalori alınmasının sağlıklı beslenmenin birinci kuralı olduğunu,  kişiden kişiye değişmesi göz önüne alınarak erkeklerin günde ortalama 2300-2500 kalori, kadınların ise günde yine bireysel farklılıklar göz önüne alınarak 1700-2000 kalori almasının gerekli olduğunun altını çizdi.
Sağlıklı Beslenme ile ilgili önerilerini sıralayan Durak, şunları kaydetti:
“Uzun geçen uyku süresinin ardından güne iyi bir kahvaltıyla başlamak vücudumuza gün boyu ihtiyacı olan enerjiyi verir. Tam buğday unlu ekmekten yapılmış peynirli bir tost, yoğurt-meyve, ceviz badem gibi yağlı tohumların beslenmeye eklenmesi ve örnek protein olan yumurta tüketimi diyetisyeninizin önerdikleri iyi bir kahvaltı menüsüdür. Günlük mecburi olan fiziksel aktiviteleriniz arasında 30 dakika egzersiz için vakit ayırmak hiç de zor değildir. Televizyon izlerken her saat başı 10 dakika ayırıp egzersiz yapabilirsiniz. Herhangi bir yere  giderken dolmuş veya taksi kullanmak yerine belli bir mesafeyi yürüyerek tempolu adımla gidebilirsiniz. Asansör kullanmak yerine merdivenleri çıkabilirsiniz.
Ara öğün, kan şekeri dengesini korumak ve metabolizma hızını artırmak için atlanmaması gereken öğünlerden biridir. Farklı besin gruplarından çeşitli besinleri seçebilirsiniz. Bir bardak süt veya 4 yemek kaşığı kadar yoğurt ve bir iki adet galeta, bir elma, 1 adet wasa veya bir küçük kase meyve ile karıştırılmış yoğurt sağlıklı bir seçim olur.
Eğer fastfood diye adlandırdığımız yüksek yağ ve karbonhidrat içeren besinlerden ve şerbetli tatlılardan, pastadan veya dondurmadan vazgeçemiyorsanız, bu besinleri hangi sıklıkla yediğinizi kontrol ediniz. Bedeninizin protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacı haricinde vitamin ve minerallere de ihtiyacı vardır. Vitamin türlerinin, demir ve kalsiyum gibi çeşitli minerallerin ihtiyacınız olan türüne göre içeriğinde zengin ve doğru besin kaynaklarından seçilmesi vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineral takviyesini almanızı destekleyecektir. 
Daha fazla lifli besinleri yani, meyve ve sebzeleri tüketin. Bu besinler size enerji vermekle birlikte vitamin, mineral ve posa içerirler. Tam buğday unlu ekmeği beyaz ekmeğe tercih ediniz. Kurubaklagillere öğünlerinizde yer veriniz. Sağlıklı beslenmeyi organize etmek yap-boz oynamaya benzer. Her yiyecek farklı özellikler taşır. Hazır besinler daha çok yağ, şeker veya tuz içerirken, posadan yoksundur ve sıklıkla içeriği tam anlamı ile bilinemez. Sağlıklı olan ev yapımı yiyeceklerin ise içeriklerini kontrol etmek ve ne yediğinizi bilmek tamamen sizin elinizdedir. Diyeti iyi ya da kötü yapan bu besinleri nasıl seçtiğiniz veya sizin yemeklerinize neler eklediğiniz ile ilgilidir. Seçimlerinizde ki denge çok önemlidir. Yeni ve çeşitli besinleri öğünlerinize eklemek kadar, yeni fiziksel aktiviteler de deneyebilirsiniz. İnanın daha güçlü olduğunuzu, daha iyi göründüğünüzü ve kendinizi daha iyi hissettiğinizi fark ettiğinizde hayatınıza bakış açınız dahi değişebilir. Yaşamınızda iyi amaçlarınız olsun ve bunlardan asla vazgeçmeyin. Vücudunuzda hormonların doğru çalışması için uyku saatlerine özen gösterilmesi elzemdir. Uyku insan hayatının en önemli  fonksiyonlarından biridir. İyi bir uyku gün içerisinde kişinin yaşam kalitesini artırır. Geç uyumak ve geç uyanmak hem hormonel dengemiz açısından  hemde sindirim sistemimiz açısından olumsuz etkiler taşır. Eklemeliyim ki sağlık, tam bir iyilik halidir. Bu iyilik hali ise ruhen, zihnen ve bedenen sizin iyi olmanızı kapsar. Geleceği bugünüz etkiler ve ne yerseniz, gelecekte vücudunuz size beslenmenize göre tepki verecektir. Yani demem o ki beden topraktır ve toprak ekileni inkar etmez. Herşey sizin seçimlerinizdedir.”
                    ÇETİN MERMERTAŞ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi