Yozgat’ta tatlıcılar, ramazan ayı ile birlikte normal günlere oranla satışı artan ekmek kadayıfı talebine yetişmeye çalışıyor.
Afyonkarahisar mutfağının yöresel ürünleri arasında yer alan ve Türk Patent ve Marka Kurumunca geçen yıl coğrafi işaret belgesiyle tescillenen ekmek kadayıfı, ramazan ayında Yozgat’ta da iftar sofralarını süslüyor.
Ramazan ayı ile beraber Sarraflar Caddesindeki tatlıcılar sade ve vişneli ekmek kadayıfını vatandaşın hizmetine sunuyor. Dilimi 100 liradan satılan ekmek kadayıfına halk yoğun ilgi gösteriyor.
Ramazan ayı itibariyle ekmek kadayıfı üretimine başladıklarını söyleyen Vefa Çorbacısı sahibi Emrah Erdoğan, bu sene kendilerine özgü tarifle vişneli ekmek kadayıfını vatandaşın hizmetine sunduklarını söyledi.
Vatandaşların özellikle vişneli ekmek kadayıfına ilgisinin yoğun olduğunu ve beklenenden fazla ilgi gördüğünü söyleyen Erdoğan, tatlının dilimini 100 liradan sattıklarını dile getirdi.
Vişneli ekmek kadayıfını hazırlarken orijinal meyve nektarı kullandıklarını da anlatan Erdoğan bu lezzeti Yozgat halkına sevdirdikleri için mutlu olduğunu aktardı.
BAHADIR MUHLİS GÖKGÜL
Vişneli ekmek kadayıfı ilgi görüyor
Afyonkarahisar’ın tescilli lezzeti vişneli ekmek kadayıfı, ramazan ayında Yozgat’ta da ilgi görüyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir