Sağlık-Sen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Sorun ve Öneriler Belirleme Çalıştayı'nın Sonuç Raporu yayınlandı. 
Sağlık-Sen Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu, genel merkez tarafından hazırlanan raporu değerlendirdi.
Eroğlu, Özlük ve mali haklara dair birçok soruna çözüm önerisinin sıralandığı raporda, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve hali hazırda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların, genel idare hizmetleri sınıfı kadrosuna geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin sorunlarına sorunlarının masaya yatırıldığını dile getiren Eroğlu,  Sağlık-Sen Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanları Sorun ve Öneriler Belirleme Çalıştayı'nın Sonuç Raporu, Sağlık-Sen web sitesinde yayınlandığını dile getirdi.
Eroğlu, raporda öne çıkarılan en önemli maddenin, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların, genel idare hizmetleri sınıfı kadrosuna geçirilmesi talebi olduğunu aktardı.
 “Doktora Yapan Yardımcı 
Hizmetler Sınıfı Personeli 
Başka Bir Unvana Geçiş 
Yapamamaktadır”
Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların kariyer planlamasının önünün kapalı olduğuna dikkat çekildiğinin altını çizen Eroğlu, “Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanlar, doktora yapmış olsa bile, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda eğitim durumuna uygun kadro ilan edilmemesi sebebiyle, başka bir unvana geçiş yapamamaktadır. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda eğitim durumuna uygun kadroların sayısı artırılmalı ve ilgili sınav, Sağlık Bakanlığı tarafın¬dan yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi. 
Şube Başkanı Eroğlu şu bilgileri verdi:
“3600 Ek Gösterge, 1. Dereceye
Ulaşmış Tüm Devlet 
Memurlarına Verilmeli”
Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların özlük haklarının yanı sıra, maddi haklarında da sorunlar yaşadığı belirtilen raporda, ek gösterge düzenlemesi üzerinde duruldu. 
Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının ek göstergelerinin düşük olduğuna vurgu yapılan raporda, “Devlet memurlarının ek göstergeleri 600 puan artırılmıştır. Yardımcı hiz¬metler sınıfı için de, ek gösterge düzenlemesi yapılmış ve bu sınıfta görev yapanlar ilk defa ek gösterge hakkından yararlanmıştır. Ancak, ilgili düzenlemede yardımcı hizmetler sınıfı için belirlenen ek gösterge oranları son derece düşüktür. Ek gösterge, 3600 olarak uygulanmadığı için emeklilik aylığı hesabında yaşanan hak kaybı büyük bir probleme sebep olmaktadır. Bu nedenle 3600 ek gösterge, 1. dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına verilmelidir” denildi. 
Raporda sorunlara ilişkin öne çıkan diğer çözüm önerileri de şu şekilde sıralandı:
1., 2. ve 3. dereceli memurlara verilen hususi damgalı (yeşil) pasaport hakkının, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına da verilmesi sağlanmalıdır. Devlet memurları arasında, özlük hakkı açısından ayrım yapılmaması ve yeşil pasaport hakkının, ilgili dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına verilmesi gerekmektedir.
Kurum içinde yapılan görevlendirmeler, ast-üst ilişkileri gözetilerek yapılmalıdır. İmza yetkisi olmayan işçiler, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapanların amiri olarak görevlendirilmemelidir.
Yardımcı hizmetler sınıfı çalışan¬larının nöbet ücretlerinde artış yapılmalıdır. Düşük nöbet ücreti sebebiyle, milli ve dini bayram günlerinde, öncelikli olarak yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları görevlendirilmemelidir. İş barışının bozulmaması için yardımcı hizmetler sınıfının ek ödeme oranlarında artış yapılması gerekmektedir.                SALİH AKGÜL
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi