Uzmanlar, dondurma yerine mısır tüketiminin artmasının sağlık açısından da faydalı olduğuna dikkat çekti.
Vatandaşlar  akşam serinliğinde ailecek kendilerini sokağa atıp, Lise Caddesi’nde turlayarak, yedikleri yemeği hazmetmeye, biraz da vakit geçirmeye çalışıyor. Vatandaşların akşam tutkusu ise közlenmiş veya haşlanmış mısır oldu. Yaşlısı genci her kesimden insanın tercih ettiği mısırın sağlık açısından da oldukça faydalı olduğu bildirildi. 
‘’Tam bir vitamin deposudur’’ diyen uzmanlar, mısırın adeta vitamin deposu olduğuna vurgu yaparak, faydalarını şöyle sıraladılar:
‘’Mısır, yüksek lifli bir gıdadır. Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık yüzde 23’ünü karşılar. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığını gösterir. Mısırda bulunan lif kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardım edebilir. Eğer diabetiniz varsa, mısır size yavaş yanıcı dayanıklı bir enerji sağlarken kan şekerinizi dengeye getirme konusunda yardımcı olabilir. Mısırın yüksek lifli içeriği bağırsak geçişini destekler, kollesterol seviyelerini geriletir ve bağırsak fonksiyonlarını iyileştirir. Düzenli olarak yenilmesi eliminasyonu kolaylaştırması yoluyla sıvı birikimini elimine etmeye yardım eder. Mısır bağırsak geçişini iyileştirirken diğer yandan ishali birkaç saat içerisinde durdurmanın etkili yoludur. Hafif kaşıntıya böcek sokmasına bağlı hafif kaşıntıyı rahatlatmak üzere bir miktar suda çözünmüş az bir miktar mısır nişastasını direkt olarak birkaç dakika süre ile deriye uygulamak üzere lapa halinde uygulayın; geçici olarak geriletecektir.’’ 
                      HABER MERKEZİ
 

Editör: Hakimiyet Gazetesi