Güncel

YOZGAT 6’INCI TEŞViK BÖLGESİNE ALINMALI

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef,   Yozgat’ın ekonomik potansiyelini ortaya çıkarılması, iş insanlarının Yozgat’a yatırım yapmalarının önünün açılması, Yozgat'ın gelişiminin önünün açılabilmesi için teşvikte 6'ncı bölgenin avantajlarından yararlandırılması gerektiğini söyledi.
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, TBMM’de yaptığı konuşmada bir kez daha Yozgat’ın sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. 
MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef,  Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alarak genel kurula hitap etti.
Çiftçilerimize destek,  Doğalgaz olmayan ilçe ve beldeler, Yozgat’ın  6. Bölge teşvik kapsamına alınması, Pazarcı ve yerel esnafın sıkıntılarına çözüm  ile birlikte desteklenmesine değinen  Milletvekili Sedef,  her yatırımın öncüsü ve takipçisi olduklarının altını çizdi.
YOZGAT İÇİN ELZEM
Yozgat’ın yatırım teşvik uygulamaları kapsamında 6’ıncı bölgeye alınması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Sedef, çevre illere nazaran Yozgat’ı geri kaldığına vurgu yaptı.
Milletvekili Sedef, “Yozgat'ın gelişiminin önünün açılabilmesi için teşvikte 6'ncı bölgenin avantajlarından yararlandırılması gerekmektedir.  Yozgat'ımız için elzemdir. Yozgat'ımızın 6'ncı bölge kapsamına alınması durumunda devletin yatırıma katkı oranı yüzde 60'a, kurumlar vergisi ve gelir vergisi indirimi yüzde 90'a; sigorta, prim, işçi hisse desteği on yıla çıkacaktır. Yozgat'ımız yatırım yapılabilir iller arasında ön plana çıkma şansını yakalayacaktır. Biz de Yozgatlı hemşehrilerimiz adına ilgili bakanlığımızdan çözüm üreteceğini ümit ediyor ve 6'ncı bölge teşvikten yararlanmak istiyoruz” dedi.
ÇİFTÇİYE DESTEK 
YÜKSELTİLMELİ
Tarım sektöründe girdi maliyetleri çiftçiyi zorladığını ifade Milletvekili Sedef, çiftçinin kullandığı mazottaki ÖTV ve KDV'nin kaldırılması ve çiftçilere verilen gübre ve mazot desteği bütçe imkânları dahilinde yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Sedef, “Toprağında çift süren, umutla biçerdöverin tarlasına girmesini bekleyen, sabırla çaresizliklere direnen çiftçilerimize ne versek ne yapsak yetersizdir" diye konuştu.
AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
Milletvekili Sedef,  merkez üssü Tokat’a Sulusaray ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, Yozgat’ta da bazı bölgelerin depremden etkilendiğini kaydetti.
Milletvekili Sedef, “Depremde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu depremden Yozgat ilimize bağlı Kadışehri ilçemiz ve Akdağmadeni ilçemizin çeşitli köyleri de etkilenmiştir. Çalışma arkadaşlarımızla bölgeyi ziyaret ederek oluşan hasarı yerinde gözlemledik. Deprem sonrası Kadışehri ilçemizde ayrıca bir de sel felaketi yaşandı. Yaşanan taşkınla yollar dâhil alt ve üstyapılar zarar gördü. Alanın afet bölgesi ilan edilerek bir an önce yaraların sarılması, taleplerimiz arasındadır” ifadelerini kullandı.
DOĞALGAZ TALEBİ
Yozgat’ta doğalgaz kullanımının yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Milletvekili Sedef, doğalgaz ulaşmayan bölgeler olduğunu belirtti.
Yozgat'ta  ilçe ve beldelerden iletilen doğal gaz hizmetinden yararlanma taleplerini  dile getiren Milletvekili Sedef, “Yenifakılı, Kadışehri ilçelerimiz ve bunlara bağlı Baydiğin, Oluközü, Belekçehan, Ovakent, Uzunlu, Sırçalı, Yamaçlı, Yenipazar, Konuklar, Özükavak, Halıköy, Dedefakılı, Karayakup, Eymir, Çiğdemli, Araplı, Yeniyer, Baladın, Umutlu beldelerimizin doğal gazla buluşturulmasını Yozgatlı hemşehrilerimiz yine bizlerden talep ediyorlar” şeklinde konuştu. 
ESNAF VERGİ 
YÜKÜNDE EZİLİYOR
MHP Yozgat Milletvekili Sedef, yerel esnafın vergi yükünde ezildiğinin altını çizdi. TBMM’deki konuşmasında pazarcı ve yerel esnafın sorunlarına değinen Milletvekili Sedef şunları kaydetti:
“Pazar yerlerinin kiralanmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Maalesef bu konu suistimal edilmiş, pazarcı esnafı tarafından kullanılması gereken ticaret alanları üçüncü kişilerin eline geçmiş ve pazarcı esnafımız bu alanları konuyla alakası olmayan üçüncü şahıslardan kiralamak zorunda kaldıkları, ilgili kurumlarımızca tespit edilmiştir. Ayrıca, bu yerlerin pazarcı mesleği dışındaki kişiler tarafından yatırım aracı olarak ele geçirilmesi, kapalı pazar yerlerindeki satış yerlerinin kira fiyatlarının yükselmesine neden olmuştur. Bu düzenlemeyle yaşanan sorunların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Kapalı pazar yeri alanlarının pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralama usulü kaldırılarak tahsis usulü benimsenmektedir. Böylelikle pazarcı esnafımızın maliyetleri düşecek, bu durum vatandaşlarımıza olumlu yansıyacaktır.  Saha çalışmalarımız sırasında da pazarcı esnafımız bizlere  ilettiği  sorunlar var. Kapalı otopark ve diğer sosyal donatıları bulunan az sayıdaki kapalı pazar yerlerinin dışında çoğu pazar yerinde altyapı eksiklikleri bulunmakta ve hijyen koşulları sağlanamamaktadır. Bu durum hem pazarcı esnafı hem de tüketicilerimizi olumsuz etkilemektedir.  Bunun yanı sıra, pazarcı ve yerel esnafımızın vergi yükü de oldukça ağırdır. BAĞ-KUR primleri ve gelir vergisi oranlarının makul seviyelere indirilmesi ve vergi sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, esnafımıza yönelik vergi teşvikleri gibi desteklerin sağlanması da sektörün gelişimine katkı sağlayacaktır. 3 harfli market zincirleriyle başı belada olan küçük esnafımıza bu konuda pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Bununla birlikte, pazarcı esnafının eğitim ve danışmanlık hizmetlerine erişimi de sağlanmalıdır. İşletme yönetimi, pazarlama stratejileri ve müşteri ilişkileri gibi konularda eğitim alabilen pazarcılar işlerini daha verimli yürütebileceklerdir.” 
                        ÇETİN MERMERTAŞ