Her hafta perşembe günleri Bozok Evinde bir araya gelen kadınlar, hem müzik yapıyor hem de sosyalleşiyor. Grup, düzenli olarak konserler vererek çalışmalarını halkla paylaşıyor. Koro şefi Mustafa Koç, atölye çalışmalarına geçen yıl başladıklarını ve bu zamana kadar 4 konser verdiklerini söyledi. Koç, 5. konserin hazırlıklarını yaptıklarını ve ritim grubunda 25, Türk Sanat Müziği grubunda ise 35 kişi olduğunu belirtti.
Yozgat Bozok Üniversitesi çalışanı Adile Adıgüzel, koronun kendisine olumlu katkıları olduğunu belirterek, "Burada sadece müzik değil, etkinlikler de yapıyoruz, arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Bunlar çok güzel aktiviteler, ertesi gün de işe çok moralli enerjik bir şekilde gidiyorum. Burası benim için çok güzel oldu. Artık müzik benim hayatımda vazgeçilmez bir yer oluşturdu." dedi.
Duygu Bozkurt ise koronun hem ruhsal hem de psikolojik olarak kendilerine olumlu yönde katkı sağladığını ifade ederek, "Bu koroyu artık aile ortamı gibi görüyorum. Burada hem mutlu oluyorum hem de enerjik olarak güne başlıyoruz. Koroda kaliteli vakit geçiriyoruz." şeklinde konuştu.
Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ameliyat hemşiresi olarak çalışan Gülçin Erbil de koroya stres atmak için geldiğini belirterek, "Oldukça stresli bir iş yaptığımız için darbukaya vurduğum zaman deşarj oluyorum. İlk defa müzikle tanıştım ve enstrüman çalıyorum." diye konuştu.
Grup, kadınların hem sanatsal hem de sosyal gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Müzik, kadınların stres atmasına, sosyalleşmesine ve kendilerini ifade etmesine yardımcı oluyor. Yozgatlı kadınlar, müzikle birlikte yeni bir hobi edinmenin ve yeteneklerini keşfetmenin keyfini yaşıyor.
BAHADIR MUHLİS GÖKGÜL