Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 2024-2025 eğitim öğretim dönemi öncesinde Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin kampüs alanlarına dokunuşlar yapılıyor. Çevreye duyarlı yaşayan bir kampüs planlanırken, yeşil alanlar ve sosyal yapılarıyla öğrencilere fırsatlar ve imkanlar sunmaya hazırlanıyor.
YENİLİKLER YAPILIYOR
Yozgat Bozok Üniversitesi, 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre en çok tercih üniversiteler arasında girdi. Yeni akademik yıl öncesi hazırlık çalışmalarını sürdüren Bozok Üniversitesi tüm hızıyla yeni döneme hazırlanıyor. Artan öğrenci sayısı kampüslerde de bazı ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Gerek eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği derslik, laboratuvar ve atölyeler gerekse sosyal alanlar öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak biçimde yenileniyor. Öğrencilerin açık alanda spor aktiviteleri gerçekleştirebilmeleri ve boş zamanlarını daha sağlıklı değerlendirmeleri için yeni alanlar hazırlanıyor.
HER ŞEY ÖĞRENCİLER İÇİN
Kurumsal yapısı, donanımlı akademik ve idari personeli, nitelikli eğitim programları ve akademik çalışmaları ile ulusal ve uluslararası başarılara imza atan Bozok Üniversitesi, misafir edeceği öğrenciler için hazırlıklara başladı.
Kayıt sürecinin devam ettiği şu günlerde Bozok Üniversitesi’nde hummalı bir çalışma dikkat çekiyor. Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin kampüsleri adeta yeni bir yaşam alanına çevrilirken, öğrenciler için her şey planlandı.
Kampüs alanlarında çevre düzenlemesi ve tefrişat çalışmaları son hızla devam ediyor. Kampüs içi yol ve peyzaj çalışmaları da hız kazandı. Kaldırımlar, binalar arası yaya yolları tamamlanma aşamasına geldi. Rektörlük, Fakülte binaları ve sosyal tesislerde bina içi düzenlemeler de devam ediyor.
YOĞUN ÇABA HARCANIYOR
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversitedeki son gelişmeler hakkında bilgiler aktararak kısa, orta ve uzun vadede yapılması planlanan projeleri açıkladı.
2024-2025 eğitim öğretim döneminde öğrenci sayısının arttığına değinen Rektör Yaşar, doluluk oranına ulaştıklarına vurgu yaptı. Bozok Üniversitesi’nin tercih edilen üniversiteler arasında bulunduğuna dikkat çeken Rektör Yaşar, Üniversiteyi daha yaşanılabilir bir kampüs hüviyetine dönüştürmek adına yoğun çaba harcadıklarına değindi.
Rektör Yaşar, üniversite peyzajını master plan çerçevesinde değiştirmeye başladıklarının altını çizdi. Üniversitenin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlama noktasında kampüsü ikiye bölen doğu ve batı kesimini “Battı-Çıktı Projesi” ile birleştirme hedeflerinin ise yerel ve ulusal dinamikleri harekete geçirerek sonuçlandırmayı istediklerini hatırlattı.
SORUNLARA KÖKLÜ ÇÖZÜM
Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü ile iş birliğinde kampüs alanında hayata geçirilecek Bozok Su Göleti Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Rektör Yaşar, bu projenin üniversite kampüsünde yaşanan su sıkıntısına köklü çözüm olacağını kaydetti.
Değişim ve dönüşüm adına projeleri hayata geçirmeye başladıklarının altını çizen Rektör Yaşar, “30 bine yakın nüfusu ile büyük bir aile olan Yozgat Bozok Üniversitesi'nin yaşam alanı olan kampüsünü sosyal alanlarla donatılmış, doğa dostu ve herkesin kaliteli zaman geçirebilecekleri, bir kampüs haline getireceğiz.
Kampüs alanımızı yeşil, modern ve daha yaşanabilir bir kampüs haline getirmek için çalışmalar yaptık. Eğitim başta olmak üzere sağlık, sosyal ve kültürel anlamda pek çok yeniliği üniversitemize kazandıracağız” dedi.
ÇETİN MERMERTAŞ
ÇEVRE DOSTU ÜNİVERSİTEDEN KAMPÜSE YAŞAMSAL DOKUNUŞ
Bozok Üniversitesi kampüs alanında yeni dönem öncesi çalışmalar hız kazandı
Editör: Hakimiyet Gazetesi
Yorumlar