Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Yozgat İl Müdürü Dilara Uyar, İstihdam Koruma Destek Programı  kapsamında  tekstil, mobilya, deri ve giyim sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan her personel için 30 prim günü başına 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağlanacağını söyledi.
KADIN GİRİŞİMCİLER 
KURULUNA ZİYARET
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Dilara Uyar,  TOBB Yozgat Kadın Girişimciler Kurulu’nu ziyaret etti.  TOBB Yozgat Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ha Hatice Sarı Öçal, Başkan Yardımcısı Nevin Özaydın, Kurul Üyeleri Emel Cenet ve İlknur Ersöz ile bir süre sohbat eden Uyar, KOSGEB tarafından KOBİlere sağlanan destekler hakkında bilgi verdi. Ziyarette,  kadın girişimcilerin iş hayatlarında karşılaşabilecekleri sorunlar ve destekler hakkında istişare yapıldı.   Projelerin planlamasının konuşulduğu ziyarette,  kadınlar kendi işlerini kurmaları, kadın istihdamının artırılması başta olmak üzere kadının ekonomiye sağlayacağı katkılar üzerinde duruldu.
TOBB  Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ha Hatice Sarı Öçal, kadınların bir çok alanda yer almasının önemine dikkat çekerek,  Yozgat’ta kadın bir müdür olmasından ayrıca gurur duyduklarına değindi.
Öçal, kadınların  söz sahibi olmaya başladığının altını çizerek,  Yozgat’ta da kadınların ekonomiye önemli katkılar sağladığını ifade etti.
İSTİHDAMI KORUMAYA DESTEK
KOSGEB Yozgat İl Müdürü Dilara Uyar, KOSGEB tarafından İstihdamı Koruma, Küresel Rekabetçilik ve Kapasite Geliştirme Destek Programları başlattığını söyledi.
Destek programları için başvuru sürelerinin devam ettiğinin altını çizen Uyar,  imalat sanayinin emek yoğun sektörlerinde iş gücünün korunmasına katkı sağlamak amacıyla İstihdamı Korumaya yönelik yeni Destek Programı’nı başlatıldığını ifade etti.
KOBİlerin istihdamını korumalarına katkı sağlamak amacıyla İstihdamı Koruma Destek Programı’nın hayata geçirildiğini dile getiren Uyar,  tekstil, mobilya, deri ve giyim gibi kritik sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan her personel için 30 prim gün başına 2 bin 500 TL geri ödemesiz destek sağladığına değindi.
Tekstil, mobilya, deri ve giyim sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’lerin istihdamını koruması, sektördeki iş sürekliliğinin desteklenmesi ve ekonomik canlılığın sürdürülebilirliğini sağlamasının amaçlandığını belirten Uyar, “Küresel ekonomik dalgalanmalar ve sektörel belirsizlikler, KOBİ'lerin sürekliliğini ve istihdam seviyelerini olumsuz etkileyebilmektedir. Bu destek, işletmelerin mali yüklerini hafifletirken, çalışanların işlerini korumalarına yardımcı olacak ve istihdamın sürdürülebilirliğini güçlendirecektir. Aynı zamanda, sanayi ve imalat sektörlerinde iş gücü kaybının önlenmesine katkı sağlayarak ekonomik büyümeye destek olacaktır.
Program, emek yoğun imalat sanayi sektörleri olan; giyim eşyalarının imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, deri ve ilgili ürünlerin imalatı ve mobilya imalatında istihdamı korumak üzere yürürlüğe alındı. Bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere 2024 yılının son üç ayına ait aylık ortalama çalışan SGK prim gün sayısını 2025 yılında koruması durumunda çalışan başına aylık 2.500 TL geri ödemesiz olarak performans desteği sağlanacak. Program süresi 12 ay olup 249 çalışanı olan bir işletme için desteğin üst limiti 7,47 Milyon TL olacak” dedi.
Uyar, 31 Mart 2025 tarihine kadar alınacağını ifade etti. 
KOSGEB İl Müdürü Uyar, Küresel Rekabetçilik ve Kapasite Geliştirme Destek Programlarının da devam ettiğini aktardı. “Küresel Rekabetçilik Destek Programı” ve “Kapasite Geliştirme Destek Programı”nın devreye alındığını hatırlatan Uyar , “Küresel Rekabetçilik Destek Programı” ile KOBİ’lerin yenilikçi ve rekabetçi ürünler geliştirmesini, inovasyon odaklı çözümler üretmesi sağlanacak. “Kapasite Geliştirme Destek Programı” ile işletmelerin ölçek büyütme yatırımları hızlanacak” diye konuştu. 
                    ÇETİN MERMERTAŞ