Kuraklık aslında normal ve tekrarlayan bir iklim olayıdır. 
Bir veya birden çok mevsime yayılan, azalan yağışlar nedeniyle oluşur. Ancak küresel iklim değişikliğinin sonucu dünyanın birçok bölgesinde artan sıcaklıklar ve azalan yağışlar, kuraklık olaylarının sıklığını ve ciddiyetini artırır.
Kuraklığın elbette Türkiye de en çok etkilediği bölge hiç şüphesiz İç Anadolu bölgesidir.
 İç Anadolu bölgesinde bulunan Yozgat ise bu kuraklık sorunundan en büyük payı alan şehirdir. Yağışların az olması, tarımın bilinçsiz olması, iklim değişikliği, küresel ısınma ilahire. 
Bu ve benzeri büyük doğa olayları karşısına elbette ki duşta az kalmak, tasarruf yapmak vb gibi üretilen komik çözümlerin pek de işe yaramadığı ortada. 
Devletin gerçekten işe yarayacak ve kalıcı çözümler ve fikirler üretmesi gerek. Mesela Yozgat’ta ormanların yağışı çektiğini ve o yüzden Akdağmadeni ilçesine daha çok yağmur yağdığı inancı vardır. Gerçekten de öyledir.  
Tıpkı Karadeniz Bölgesine tüm bölgelere göre çok daha fazla yağış düşmesi gibi. Günümüzde kartopu misali hızlı bir betonlaşma var . 
Öncelikle hükümet buna  dur demeli ve betonlaşma yerine ağaçlandırma çalışmaları yapmalı . Böylece kuraklığa karşı bir tedbir alabiliriz. Ağaçlandırma gibi bir çok daha fikir ortaya konmalı ve kuraklığın önüne geçilmeli.