.LÖSEV Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Hande Saygılı ve Dilara Erdan gazetemizi ziyaret etti. Sorumlu Yazıişleri Müdürü Çetin Mermertaş ile bir süre sohbet eden LÖSEV yetkilileri destek ve katkılardan dolayı teşekkür ettiler.
Ziyarette Lösev hakkında bilgilendirmelerde bulunan Lösev Ankara Halkla İlişkiler Sorumlusu Halkla İlişkiler Sorumlusu Hande Saygılı ve Dilara Edan bir süre çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette lösemi hastalarının tedavi süreçleri ve LÖSEV’in yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.
LÖSEV'in artık sadece lösemili çocuklara değil, yetişkin kanser hastalarına da tedavi, maddi ve sosyal destek verdiğini belirten Halkla İlişkiler Sorumlusu Hande Saygılı, LÖSEV'in büyüdüğünü belirtti.
Saygılı, LÖSEV'in lösemi ve tüm kanser çeşitleri hakkında ailelere tedavi ve diğer ihtiyaçları ile ilgili konularda yardımcı olduğunu, sosyal destek programlarına önem verdiğini, özellikle tedavileri devam eden çocuk hastaların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için çeşitli programlar düzenlediğini belirtti.
Saygılı, Löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu hastaların maddi ve manevi açıdan oldukça yıpratıcı bir süreç yaşadığını belirtti.
Gazetemiz Sorumlu Yazıişleri Müdürü Çetin Mermertaş nazik ziyaretlerinden dolayı Halkla İlişkiler Sorumlusu Dilara Edan ve Hande Saygılı’ya teşekkür etti.
LÖSEV’in çocuklar ve aileleri için verdiği mücadeleyi takdirle karşılarına değinen Mermertaş, LÖSEV’in her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Mermertaş, her zaman yanlarında olduklarını ve desteklerinin daha da artarak süreceğini kaydetti.
Öte yandan LÖSEV Ankara Sosyal Hizmet Uzmanları İlayda Şen - Aslı Akbudak, lösemili çocuklar ve aileleri ile bir araya geldiler.
LÖSEV
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), 1998 yılında kuruldu. Lösemili çocukların SSK Ankara Çocuk Hastanesine tedavi amacıyla yatırıldığı günlerde, çocukların odaları için televizyon talebine olumsuz yanıt alınması sonrası; doktor, hemşire ve personelin televizyon için arasında para toplamasıyla başlayan süreç günümüzde, onlarca çalışanı, binlerce lösemili çocuk ve aileleri, binlerce gönüllü üyesiyle kocaman bir aileye dönüştü. 2000 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına çalışan, 2004 yılında da izin almadan yardım toplama hakkına sahip kuruluş olmasına karar verien Vakıf, Cumhurbaşkanlığı Şükran Plaketi ödülü ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık statüsüne sahip bir STK.Ankara merkezli Lösev’in, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya ofisleri bulunuyor. Kuruluşundan bu yana Vakıf Başkanlığını Dr. Üstün Ezer yürütüyor.
Lösemi Nedir?
Herhangi bir etkiyle damarlarımızda dolaşan kanın esas yapım yeri olan kemik iliğimizdeki ana hücrelerde oluşan şifre değişikliği ile blast adı verilen olgun olmayan kan hücrelerinde artış meydana gelmektedir. Bu hücreler hızla yayılarak kemik iliğini, lenf bezlerini, dalağı, karaciğeri, beyin ve merkezi sinir sistemini tutmaktadır. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35'ini lösemiler oluşturur ve birinci sıradadır. Türkiye'de her yıl 16 yaşın altında 1.200-1.500 yeni lösemili çocuk vakası bildirilmektedir. Her yaşta görülmektedir. En sık çocukluk çağında 2-5 yaşlarında artmaktadır. SALİH AKGÜL
LÖSEV Yozgat’ta umut olmaya devam edecek
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Halkla İlişkiler Sorumlusu Hande Saygılı, dünyada lösemi gibi hastalıklarda kişinin tek başına mücadele etmenin mümkün olmadığına değinerek, toplum olarak dayanışmayla bu hastalıkla mücadele edileceğini söyledi.
Bunlar da ilginizi çekebilir