Genel

Projeye kalite etiketi

DiJİTAL DENGE eTwinning Projesi kalite etiketi aldı. Akdağmadeni Kaymakam Mehmet Tahir İmam Hatip Ortaokulu Müdür yardımcısı Barış Ünal çağın sorunu olan "Öğrencilerimizde Teknoloji Bağımlılığını Önlemek ve Teknolojiyi Doğru ve Dengeli Kullanmak" konulu, Azerbaycan ve Türkiye’din 14, Avrupa'dan 24 okulun katılımı ile gerçekleştirdiği proje ile "e-Twinning Ulusal Kalite Etiketi" almaya hak kazandı.

Abone Ol

 Projede Avrupa ve Türkiye'deki öğrenciler birlikte çocuk oyunları oynamak, kitap yazmak, şarkı yazmak ve söylemek, el işi tasarımları yapmak gibi bir çok etkinlik gerçekleştirildi. Akdağmadeni Kaymakam Mehmet Tahir İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Barış Ünal,  Türkiye,  Azerbaycan ve Avrupa'dan toplam  38 okulun katılımıyla 2 adet E-Twinning projesi gerçekleştirdi.
Bu projelerle Teknoloji Bağımlılığını hakkında farkındalık oluşturmak amaçlandı. Proje kapsamında Avrupa'daki öğrencilerle birlikte, Türkiye’den katılan öğrenciler ile birlikte, çocuk oyunu oynamak, kitap yazmak, şarkı yazmak ve söylemek, kukla tasarlamak, el işi tasarımları yapmak gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiler. 
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak,  hazırladığı proje ile kalite etiketi alan  Akdağmadeni Kaymakam Mehmet Tahir İmam Hatip Ortaokulu Müdür yardımcısı Barış Ünal’ı tebrik etti.
Eğitim konusunda ülkelerin yarış içerisinde olduğuna değinen Altınkaynak, insanları iyi eğiten, ona kaliteli eğitim verebilen ve onu geleceğe hazırlayan ülkelerin kalkınma içerisinde olduğunu aktardı.
Altınkaynak, “Eğitim her şeyden önemli. Çünkü insana yapılan yatırım, insan kaynağına yapılan yatırım her zaman çok çok değerli” dedi.
eTwinning nedir?
eTwinning, 43 Avrupa ülkesinde 233 bin okuldan, 1 milyonun üzerinde öğretmenin birlikte iş birlikçi projeler yapabilecekleri ve ortak etkinlikler planlayabilecekleri aynı zamanda da birbirlerinden iyi uygulamalar konusunda ilham alabilecekleri bir e-öğrenme platformu olarak hizmet sunuyor. Ayrıca bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımıyla Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eden eTwinning, öğrenciler için başka ülkedeki öğrencilerle işbirliği içinde yabancı dil, bilişim becerileri, dijital vatandaşlık becerilerini geliştiren bir eğitim ortamı sunuyor. Öğretmenlerin Avrupa'daki meslektaşları ile ağ kurup örnek uygulamaları paylaşabilecekleri, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılmasına da katkı sağlıyor.
eTwinning faaliyeti kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendiriliyor. "eTwinning Okulu" uygulaması kapsamında tüm kriterleri yerine getirip başvurusu kabul edilen okullara "eTwinning Okulu" unvanı veriliyor.
                   SALİH AKGÜL