Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri kapsamında ünlü şefler Yozgat’a gelerek yöresel ürünlerin tanıtımına katkı sağlayacak. Desti kebabından arabaşıya, hedik yapımından çanak  peynirine, kavurgadan parmak çöreğine, omaçtan akide şekerine, mercimekli bulgur pilavından daha bir çok yöresel ürünler Gastronomi Günleri’nde şefler tarafından öne çıkarılacak.
Yozgat Belediyesi 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri birbirinden lezzetli tatlar, birbirinden ünlü konukları ile 1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Yiğitler şehri  Yozgat’ın gelenekten geleceğe akan eşsiz lezzetlerinin tanıtılacağı,  dededen toruna yaşayan lezzet duraklarının yanı sıra söyleşi ve yarışmalarda ünlü şeflerin yer alacağı, konserler ve gösterilerle dolu 7’den 70’e herkes için her anlamda doyurucu Yozgat Gastronomi Günleri 1 - 3 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek. Beyaz önlüklerin yöresel lezzetleri sunmak için giyileceği Gastronomi Günleri Yozgatlıları bir araya getirecek önemli bir etkinlik olacak. Gastronomi Günleri  kapsamında düzenlenecek yemek yarışmaları da kıyasıya bir lezzet mücadelesine sahne olacak. En lezzetli tabağı sunmak için kolları sıvayacak maharetli eller, hünerlerini ortaya koyacak.
Kadim Şehir Yozgat’ın geçmişten günümüze yerel lezzetlerinin tanıtılacağı, birçok etkinlik ve yarışmaların düzenleneceği Gastronomi Günleri etkinlikleri 1 Aralık Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak açılış töreni ile başlayacak.
YEREL LEZZETLER 
SAHNE ALACAK
1-3 Aralık tarihlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan Yozgat Belediyesi 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri etkinliklerinde birbirinden özel yerel lezzetler vatandaşlarla buluşacak. 1 Aralık Cuma Günü Saat 13:30’da yapılacak olan açılış töreni ile birlikte üç gün boyunca sürecek etkinliklerde yerel lezzetlerin yanı sıra Türk Mutfağının lezzetleri de yer alacak.
BİRBİRİNDEN ÜNLÜ 
KONUKLAR YER ALACAK
Gastronomi Günleri etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü şefler hazırladıkları yemekleri ve tatlıları vatandaşların beğenisine sunacaklar. Dokuz Eylül Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanı ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Turgay Bucak, Türk Mutfağının Ünlü Şefi Ömür Akkor, Pınarın Mutfağı Programı ile tanınan Pasta Yapımı ve Süsleme Şefi Pınar Kılıç ve Yozgatlı Şef Fatma Nur Uçar etkinliklerde yer alarak Türk Mutfağı’nın lezzetlerini sunacaklar.
EL TATLARI YARIŞACAK
Gastronomi Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Tatlı ve Hamur İşi Yarışması’nda Yozgatlı Hanımları el lezzetlerini yarıştıracaklar. 2 Aralık Cumartesi Günü Saat:13.30’da yapılacak yarışmaya başvurmak isteyen kadınlar 30 Kasım Perşembe gününe kadar 10.00-17.00 saatleri arasında Tarihi Askerlik Şubesi’nde kayıtlarını yaptırabilecekler.
Birbirinden farklı lezzetlerin sunulacağı 22. Uluslararası Sürmeli Festivali Gastronomi Günleri’nde birçok sürpriz etkinlik ve ikramlar yer alacak.
                               HABER MERKEZİ

Editör: Hakimiyet Gazetesi