Kırmızı etin fiyatının son günlerde yükseldiği Yozgat’ta vatandaşlar protein ihtiyacını karşılayabilmek adına alternatif ürün olarak balığı tercih etmeye başladı. Hem sağlıklarını hem de ekonomilerini düşünen vatandaşlar, sofralarında balığı eksik etmiyor. Tezgahta hamsinin kilogramı 100, levrek, çinekop ve çupra 350, somon 300, barbun 250 liraya satılırken palamutun tanesi ise 150 liradan satışa sunuluyor.
Sarıyer Balıkçılık sahibi Mustafa Gökberk, vatandaşların balığa olan ilgisinin son günlerde arttığını söyleyerek, Yozgat’ta en çok hamsi ve palamutun tüketildiğini ifade etti. Vatandaşların şu an kırmızı etin yerine balığı tercih ettiğini de vurgulayan Gökberk, “Sağlık açısından uzmanlar da haftada iki kez balık yenmesini tavsiye ediyor. Bunun da etkisiyle vatandaşlarımız balığa yoğun ilgi gösteriyor. Bu sene hamsi ve palamut çok fazla, zaten Yozgat’ta vatandaşlar da en çok bu iki balığı tercih ediyor.” dedi.
Vatandaşlardan Ali Karagöz ise besin değeri daha yüksek olduğu için balığı tercih ettiklerini söyleyerek, “Her hafta sağlıklı olduğu için balık tüketmeye çalışıyoruz. Balık hem lezzet hem de fiyat yönünden ete göre çok uygun, onun için balığı tercih ediyoruz.” şeklinde konuştu.
                                                               SALİH AKGÜL