Eğitim-Bir-Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, proje okullarında dört veya sekiz yıllık görev süresini dolduran yöneticilerin, mevcut yönetmelik çerçevesinde yeniden yönetici olarak görevlendirilme hakkına sahip olmalarına rağmen, uygulamada bu hakkın fiilen uygulanamaz hale getirildiğini kaydetti.
05 Şubat 2025 tarihinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme Kılavuzu kapsamında, görev süresini tamamlayan öğretmen ve yöneticilerin atama ve görevlendirme sonuçlarının 3 Nisan 2025’ten önce duyurulacağı belirtiliyor. Ancak, 11 Şubat 2025’te yayımlanan yönetici görevlendirme takvimine göre, yönetici görevlendirme sürecinde öncelikle yeniden yönetici görevlendirmeleri yapılacak ve başvurular 6-10 Mart 2025 tarihleri arasında alınacak. Bu süreçte proje okullarında görev süresi dolan yöneticilerin, başka bir eğitim kurumunda yönetici olarak görev almak için başvuru hakkından mahrum bırakılabilecekleri öngörülüyor.
Eğitim-Bir-Sen’den MEB’e Talep
Şerefli, Eğitim-Bir-Sen olarak, MEB’e resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Proje okullarında dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayan yöneticilere, tercihte bulunup bulunmadıklarına bakılmaksızın, diğer eğitim kurumlarında yeniden yönetici olarak görevlendirilme hakkı tanınmalıdır. Aksi takdirde, yöneticilerimiz büyük bir mağduriyet yaşayacak ve mesleki hak kayıpları ile karşı karşıya kalacaktır."                         SALİH AKGÜL